Извършител на брутален грабеж чрез побой е задържан от криминалисти в Първо РПУ.
На 24 октомври в 1.30 часа след полунощ 46 - годишна русенка била ударена много силно в гръб до бл. Ивайло-Свобода“ на тихата уличка „Г.С.Раковски“ и паднала по очи. Нападателят започнал да дърпа дамската й чанта с 900 лева в нея, но успял само да скъса дръжките, тъй като жената я стискала силно към гърдите си. Тогава вбесеният грабител започнал да я бие и жертвата пуснала чантата, а бандитът побегнал.
Жената веднага се обадила на тел.112 и на място пристигнал патрул от Първо РПУ, който получил описанието на нападателя - младеж на 22-25 години, висок около 180 см, слаб, с къса коса, бяло лице и издължен прав нос, облечен в светлосиво яке и тъмни панталони. При обход в района чантата е открита захвърлена на тротоара на ул. „Църковна независимост“ до кръстовището с бул. „Придунавски“.
Криминалисти в управлението започнали издирване на бандита. По даденото описание те се досетили, че това е издирваният от МВР Х.Н., на 21 г., от близко до Русе разградско село и го заловили. В хода на разпитите станало ясно, че от десетина дни Х.Н. всеки ден идвал в Русе и вечерта се прибирал на село, в момента се разследва дали при посещенията си е вършил и други престъпления.