Магазин за спортни стоки на улица „Александровска“ осъмнал разбит и ограбен в сряда. Когато продавачките отишли на работа забелязали, че патронът в долната част на стъклената врата е счупен и установили липси на дрехи и маратонки.
Оперативна група на Първо РПУ е направила оглед и установила, че от двуетажния магазин са откраднати анцузи, тениски и маратонки. Вчера продавачките  направиха ревизия, за да установят точния размер на кражбата, видя екип на „Утро“.
Камерите на другите обекти в района са успели да запечатат крадците и служители от Първо РПУ вече са влезли в дирите им. 
От записите станало ясно, че магазинът е атакуван призори в сряда. След влизане в обекта алармата се задействала и според охранителната фирма служителите й са пристигнали на място за две минути, но крадците вече ги нямало.
Почеркът на кражбата е идентичен с разбиването и ограбването на още два обекта на същата улица за последните 17 дни и то все призори в сряда. На 14 октомври след 5 часа сутринта бе разбит секретният патрон на стъклена врата на магазин за сребърни бижута срещу сградата на старата полиция. Тогава бяха задигнати масивни гривни, ланци и обеци, както и 300 лева от оборота, оставени в кожено портмоне. Следващата сряда, 21 октомври, пак след 5 часа, бе атакуван секретният патрон на стъклената врата на магазин за мъжка мода на „Александровска“ 83. Оттам бяха измъкнати 4 кожени якета и 15 лева от оборота също в кожено портмоне.
Тази периодичност в набезите навява съмнения, че крадците не са местни, но това ще стане ясно едва след залавянето им.