Пешеходец на 60-65 години в тежко състояние и опасност за живота е на изкуствено дишане в болницата след тежка катастрофа на злокобния бул.“България“. Инцидентът стана вчера в 17.49 часа в участъка от бензиностанцията на „Петрол“ на кръговото преди Дунав мост и отбивката за ТЕЦ-Изток. Трафикът от Дунав мост в посока София бил отбит през града, което пък доведе до задръстване на бул.“Липник“ с тирове.
Пострадалият прескочил защитните мантинели и внезапно излязъл  пред „Фолксваген Голф“, който изпреварвал камион и се движел в лявата лента. 58-годишният шофьор не успял да реагира и от неизбежния удар пешеходецът се преметнал през капака и паднал на земята, облян в кръв, с разбита глава и с рани по цялото тяло. В това време в дясната лента се движел друг голф, чиято шофьорка успяла да набие спирачки пред падналия на платното мъж. Идващият зад нея лек автомобил „Нисан“ също спрял, но движещият се зад тях автобус на фирма „Груп“ с пътници от Букурещ за София не успял да убие скоростта и подбрал и двете коли.
Блъснатият пешеходец е с много фрактури по тялото и тежка черепна травма. Оцеляването му е под въпрос. Откаран е жив в болницата от екип на Спешна помощ и е настанен на изкуствено дишане в Интензивно хирургично отделение. За щастие други ранени няма.
По думите на шофьора на голфа, ударил пешеходеца, мъжът е излязъл на платното изневиделица и той не е имал никаква възможност да предотврати удара.