Кандидатът за кмет на Кубрат от ДПС Гюнан Халил ще се бори за ръководното кресло в общината в неделя. Той спечели 27.34% от гласовете на местните и ще мери сили на втори тур с излъчения от коалиция „Време за промяна“ Бюрхан Исмаилов, който има подкрепа от 26.95%.
Около името на Халил се разшумя след телевизионно разследване, което показа, че кандидат-кметът е използвал фалшива диплома от механотехникума в Разград, за да се запише да учи висше образование в Русенския университет. Явно обаче предизборните разкрития не са повлияли на вота на избирателите на ДПС и Халил се е сдобил с добра подкрепа.
Официална проверка по случая бе възложена от Русенската районна прокуратура на полицаите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“. По първоначални данни проверяващите са установили, че такава диплома не е издавана и в официалните регистри тя не съществува. 
Дело по случая вече е образувано, а Халил е отписан като студент в Русенския университет, съобщи бТВ. Вероятно ще се иска и сваляне на имунитета му.