С два акта, според които шофьор трябвало да остане без книжка за 1 месец и да плати по 70 лева глоба, бил наказан водач, който блъснал куче. 
Нелепата ситуация се разиграла на 13 май тази година, когато около 13.30 часа шофьорът се движел по ул.“Борисова“. В същото време между блоковете край Централна гара стопанин разхождал кучето си. В един момент нашийникът на четириногото се разхлабил, то изхлузило главата си и побегнало към ул.“Борисова“. Стопанинът изгубил кучето си от поглед и тръгнал да го търси. В този момент чул силен шум, излязъл на централната улица и видял любимеца си да лежи до бордюра с видими травми. Шофьор, свидетел на инцидента, спрял и разказал, че е видял „Ситроен С4“ да блъска четириногото. Малко по-късно кучето порода курцхаар починало, а разстроеният стопанин тръгнал да издирва колата, която го е блъснала. Открил я, след което пуснал жалба в полицията. Шофьорът не отрекъл, че бутнал кучето, след което колата му се оказала със счупен халоген, но не сметнал за необходимо да спре или предприеме някакви действия.
За това обаче получи два акта, които обжалва в съда. В крайна сметка магистратите сметнаха едно от наказанията за неправилно и го отмениха, но потвърдиха вземането на книжката му за 1 месец и намалиха на 50 лева глобата за това, че не е спрял след инцидента. Решението може да се обжалва.