Футболистите на „Дунав“ спечелиха хубава победа с 4:0 като гости на „Септември“ /Симитли/ в мач за първенство на „Б“ група. Още утре обаче момчетата на старши треньора Веселин Великов ще гостуват на „Литекс“ в Ловеч за двубой от турнира за купата на България. Тази среща ще бъде излъчена директно от „Диема Спорт“. „Утро“ разговаря вчера с наставника на русенския отбор.

- Веско, каква е програмата до мача с „Литекс“?
- В неделя ще тренираме от 16.30 часа, в понеделник ще тръгнем към Ловеч. Идеята е първо да гледаме срещата за първенство на „Б“ група между „Литекс 2“ и „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Ще нощуваме в Плевен или Ловеч.

- Какво очакваш от сблъсъка с „Литекс“?
- Ще играем срещу един от най-добрите отбори в България - като селекция и възможности. Лошото е, че всичко ще се реши в един мач. Хубаво би било да има и реванш, но регламентът е такъв. Какво очаквам? Аз съм реалист и знам, че на този етап не можем да се надиграваме с отбора на „Литекс“. Нашите шансове са домакините да ни подценят, а ние да се държим стабилно, концентрирано и да ги излъжем. Нашият отбор не е с примиренчески характер, ще се бори с всички сили и доколкото може. 

- Заговори се, че вече работиш по зимната селекция.
- Нямаме набелязани конкретни хора, но е ясно, че ако искаме да сме в играта за първото място и през пролетта, трябва да привлечем поне двама много добри футболисти. Няма нищо по-хубаво от вътрешната конкуренция.

- Успех и дано България види по телевизията един солиден отбор на „Дунав“!
- Благодаря!