Бившият наставник на Литекс, ЦСКА и националния ни отбор Любослав Пенев даде обширно интервю пред авторитетния испански вестник "АС". Славният голмайстор споделя, че българското първенство е затворена страница за него и се надява съвсем скоро време да се завърне в треньорското поприще, като изрази надежда да поеме клуб от Испания.

В момента Любо Пенев живее във Валенсия, където преди време направи славна кариера като футболист.

„Във Валенсия се чувствам като у дома си. Не знам кога ще се върна в треньорското поприще. Готов съм за оферти. Знам каква посока съм поел и какво искам“, коментира Пенев.

„Не искам да затварям някакви врати пред себе си, но бих искал да работя в Испания. Приключих с българските отбори. Там натрупах опит и сега искам да се пробвам тук. Преди време играх в Испания, познавам отборите, знам също езика“, добави Ел Голеадор. 

Тази вечер се сблъскват два от бившите му отбори - Атлетико (Мадрид) и Валенсия. "Два отбора с характер, с добре селектирани играчи. Диего Симеоне олицетворява напълно нашия шампионски отбор от 1996 година и предава това на играчите. Но в крайна сметка, медалите имат две страни - от едната са играчите, а от другата треньорския щаб", каза Пенев, който добавя, че няма изявен фаворит преди сблъсъка днес - "Всеки от двата тима има своите оръжия. Но не забравяйте, че мачът се играе на “Калдерон”, което не е никак маловажно."

"Все още сме в началото на сезона в Примера, а освен това Атлетико и Валенсия играят и в Шампионската лига. Трябва да има спокойствие. “Местая” е много специално място, феновете разбират футболната игра и са много взискателни", добави Любо Пенев.