100-годишнината от рождението на великия Франк Синатра ще бъде отбелязана и в Русе - с музикалния спектакъл „100 години Sinatra“ на Васил Петров. Само седмица след премиерата в Националния дворец на културата, която е на 5 ноември, русенци ще имат удоволствието да чуят един удивителен концерт с енергията на Синатра, в който централната роля е на българския певец, често наричан с името на американския си колега. Спектакълът става възможен благодарение на включването в него на Ангел Заберски квартет заедно с басиста Димитър Карамфилов, китариста Александър Лобозаров и перкусиониста Димитър Семов. Към това се добавят и светлинни и мултимедийни ефекти, степ и джаз танци и музика в оригинални аранжименти на Синатра. 
„Това не е типичен концерт, а именно спектакъл, който съдържа редица популярни и не толкова популярни песни от репертоара на Синатра, обхващащи всички периоди и звукозаписи от студиа, през които е преминал, като специалистите сочат, че най-добрият от тях е т. нар. capitol years, обхващащ края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век, казва Васил Петров. Той ще изпълни интерпретации на романтични пиеси като Blue moon, суинг хитове като Fly me to the Moon, Strangers in the night, New York, New York, The world we know, The way you look tonight, боса нова The Girl From Ipanema и други емблематични заглавия на легендарния американски певец. 
За първи път на сцената бързите крака на Георги Пейчев-Степа ще повлекат в танц и самия Васил Петров. Провокация и джаз движения ще демонстрират и танцьорите от Lindy Hop Bulgaria - Swing Dance School.
В Русе „100 години Sinatra“ ще бъде на 12 ноември в Голямата зала на Доходното здание. Билети се продават на касите на Доходното от понеделник, 26 октомври.