Чудно приключение предстои на ценителите на най-истинските неща, които ще прекарат вечерта си на 29 октомври в салоните на ресторанта на хотел „Ана Палас“. Там организират изискано удоволствие за сетивата, което са нарекли „Пътешествие в света на хляба, виното и шоколада“. Ще предложим три вида хляб, замесен с три вида закваски, отлични вина, подходящи за съответните вкусни предложения, и изкушения от оригинален белгийски шоколад, обясни Детелин Илиев от „Ана Палас“.
Специален гост на гастрономическия спектакъл ще бъде сомелиерът на вино и хляб Силвестър Авоно, който пристига по русенска покана от Белгия, където работи като основен сомелиер на известната фирма Puratos. 
Началото е с българско пенливо вино и трюфел от белгийски шоколад. „Уводът“ ще продължи със салата от домати, печен пипер, мариновано биволско сирене и магданозено песто с бадеми.
Вечерта включва три дегустации на хляб с натурални закваски, придружени със специални вина като Совиньон Блан „Райнов“, „Хорс Валей“ - Мерло, Каберне Совиньон и Каберне Фран „Райнов“ 2011 г. и др.
Вкусните доминанти са патешки дроб на плоча със сос от кампари и сладко от червени боровинки, гарниран със сотирани манатарки; пънчета от свинско бонфиле със зелени аспержи в масло, върху пюре от печени картофи и целина, полети с грейви сос.
А завършекът е мус от белгийски шоколад с домашно сладко от горски плодове и мерло „Фрутино“.