27-годишен мъж с БМВ не спрял на два екипа от КАТ по пътя от Тутракан до Русе и се надпреварвал с тях до Стълпище. След като бил хванат на тясно в селото, беглецът започнал да блъска патрулките с автомобила си и ги изпотрошил. С помощта на още два екипа полицаи и на две линейки разбеснелият се шофьор е задържан. 
Гонката започнала вчера малко след 13.30 часа. Мъж сигнализирал на тел.112, че синът му е неадекватен, пътува от Тутракан за Русе с БМВ, в което е майка му и има огромна опасност да предивзика тежка катастрофа. 
Автомобилът е причакан преди Сливо поле, но вместо да спре на вдигната стоп палка, шофьорът минал с пълна газ покрай пътните полицаи. Униформените успели да видят, че освен него няма друг човек в колата и се обадили на русенските си колеги. Екип на КАТ опитал да спре летящия автомобил в района на Дунав мост, но той отново минал като тайфун и продължил по бул.“България“. Униформените тръгнали след него, на помощ се притекла още една патрулка от КАТ и опасната гоненица продължила над 20 километра през Пиргово и Мечка до Стълпище, където водачът попаднал в задънена улица. Тогава насочил колата си срещу двете патрулки и започнал да ги блъска, докато ги потрошил. При сблъсъците кракът на единия полицай бил счупен.
На помощ са повикани две линейки от Русе и две патрулки от Две могили. В крайна сметка развилнелият се водач е заловен и откаран в ареста. 
По първоначални данни той е психично болен, не е от Русе и е бил с родителите си в Тутракан на гости. Вчера следобед седнал зад волана и потеглил с бясна скорост с майка си. След много молби жената успяла да го склони да спре, но само колкото да я изблъска на пътя и да продължи сам с бясна скорост.