Бюлетините за местния вот вчера пристигнаха в Русе. Те бяха докарани с полицейски ескорт от русенската печатница „Дунав прес“, след което бяха прибрани и запечатани в специално помещение до деня на изборите. Получени са над 370 000 бюлетини, като 179 100 от тях са за кмет, толкова са и за общински съветници, а над 16 000 са бюлетините за кметове на кметства, обясни председателят на Общинската избирателна комисия Асен Станчев. Отпечатаните бюлетини съответстват на броя на избирателите плюс 10% резерва. Изпращането по секции ще започне на 24 октомври, като има изготвен график по комисии, които ще получат изборните книжа и материали. През това време те ще се съхраняват в помещение, определено със заповед на областния управител, за което е предвидена полицейска охрана.
На местните избори и референдума в неделя ще се гласува в 208 секции в общината, от които две ще са подвижни. Утре ще стане ясно колко допълнителни секции ще бъдат разкрити в болниците и арестите.
Бюлетините за референдума в Русенска област бяха докарани още миналата седмица. Те са 235 000, като от тях за община Русе са 168 000 броя.