Доходоносна схема на счетоводител в цех за месопреработване да заделя месо за лична консумация и за незаконно припечелване се пропукала, докато той лежал болен вкъщи. От фирмата решили да монтират камери за видеонаблюдение, тъй като имали подозрение, че служителите крадат мръвки. Никой не уведомил за това счетоводителя и така той бил спипан в крачка. Районните магистрати го наказаха с една година условно и забрана за същия период да работи като отчетник и счетоводител. Присъдата обаче може да се обжалва пред Окръжния съд.
Я.Е. бил назначен в цеха през май 2011 година. Той отговарял за счетоводните документи, контролирал приходите и разходите, правел инвентаризация на суровините, материалите и готовата продукция. Цехът бил снабдяван от няколко доставчика. Един от шофьорите,  след поредното зареждане с месо, предложил на счетоводителя да изнасят по някоя и друга касетка с мръвки. Без да се двоуми, мъжът започнал да заделя от склада месо и схемата заработила. През октомври 2012 г. съучастниците натоварват в камиона 16 кг свински врат, 41 кг свински бут с кост и 30 кг телешки шол. Отмъкването на 87-те килограма сурово месо не останало скрито от камерите и за кражбата веднага била сигнализирана полицията. Униформените спрели камиона, пълен с месо на стойност 640 лева.
Шофьорът побърза да се споразумее с прокуратурата, като се призна за виновен за съучастничеството в кражбата. Така се размина само с пробация за период от 1 година. Счетоводителят обаче не склони на този вариант. Освен това показанията му пред съда били в пълен контрапункт с логиката. И заради това, че вместо да пази поверената му стока, той се облагодетелствал с нея, мъжът бе осъден.