Волейболен клуб „Дунав“ ще вземе спешни мерки за подсилване на мъжкия отбор с двама-трима състезатели, научи „Утро“. Според наши източници вече се водят разговори с набелязаните момчета, като резултатите щели да станат ясни до края на седмицата. 
Малката трансферна офанзива на сериозно закъсалия с финансите русенски клуб е продиктувана от обстоятелството, че тимът бе напуснат от основни състезатели. Само с двама-трима опитни волейболисти плюс куп юноши пък няма как да се води успешна борба във Висшата лига.
И резултатите го доказват. В първата си контрола, както вече „Утро“ писа, „Дунав“ завърши в Русе срещу „Попово“ наравно - 2:2. При същия резултат на русенски терен финишира и проверката срещу „Черноморец“ от варненското градче Бяла. И този мач се игра в 4 гейма, защото гостите закъсняха с пристигането си, а държаха да се приберат по-рано в Бяла. 
„Попово“ и „Черноморец“ са отбори от третото ниво на българския волейбол, така че постигнатото срещу тези тимове трябва да е сигнална лампичка.
Ясно е, че волейболът в „Дунав“ се нуждае от сериозна подкрепа, защото отборът се мъчи през последните години и играе поддържаща роля във Висшата лига. На другия полюс се оказа тимът на „Тетевен Инвестбанк“. Този клуб е само на 7 сезона, а тази есен ще играе вече в Суперлигата. Къде са Тетевен и Русе като градове, но ето какви са резултатите им във волейбола!