Началникът на отделение „Урология“ в Многопрофилна болница Русе д-р Венцислав Георгиев е предложен за Лекар на годината от Регионалната колегия на Българския лекарски съюз, стана ясно вчера на тържеството по случай Деня на българския лекар, който се отбелязва на празника на св.Иван Рилски Чудотворец. Д-р Георгиев ще се състезава с още 28 претенденти от останалите районни лекарски колегии в страната. Резултатът ще се оповести на Националния събор на БЛС в края на месеца в София. Същевременно вчера д-р Георгиев бе награден с грамота на РК на БЛС като най-добър началник на отделение в Русе. 
Д-р Венцислав Георгиев е завършил Медицинския университет в Плевен през 1996 година. От 1998-а работи в Многопрофилна болница Русе. Започва като хирург, след три години се мести в урологията, а през 2009 година придобива специалност уролог. От 2013-а е началник на отделение „Урология“.
Още щестима лекари бяха наградени с грамоти на РК на БЛС вчера. Сред тях е д-р Искра Генева от Регионалната здравна инспекция, която е секретар на районната лекарска колегия. Отличени бяха също общопрактикуващият лекар в Новград д-р Никола Искров, който наскоро е придобил специалност „Хомеопатия“, д-р Стефчо Ламбев, специалист „Уши, нос, гърло“, инвазивният кардиолог д-р Кристиян Иванов от Многопрофилна болница „Медика“, лъчетерапевтът-онколог от Коплексния онкологичен център д-р Никола Билдирев и специалистът дерматолог в Бяла д-р Филко Филев. Наградите връчи зам.председателят на Районната колегия на БЛС и управител на Белодробната болница д-р Светослав Дачев.
Поздравителен адрес за професионалния празник на лекарите от името на Многопрофилна болница Русе прочете зам.председателят на борда на директорите в стационара д-р Йосиф Новаков.
Председателят на колегията д-р Антон Въжаров прочете удостоверение от Управителния съвет, с което се отпускат ежемесечно по 150 лева на ученика в Английската гимназия Александър Йотов до завършване на средно образование. Сашо е син на нашия колега невролог д-р Йотов, който изненадващо почина преди три месеца. Семейството е затруднено финансово, а и момчето има желание да следва медицина. Затова единодушно взехме решение да му отпуснем стипендията, обясни д-р Въжаров.