Кметът на Ветово Георги Георгиев подал сигнал в прокуратурата за съмнителни сделки с общински пари, дело на предшественика му на поста д-р Рейхан Хабил. Впрочем Георгиев научил за далаверите по куриозен начин. Видял, че по документи улицата, на която живее, е ремонтирана 2 пъти в рамките на няколко седмици, а реално преасфалтирането й било извършено само веднъж.
„Реално улиците се ремонтираха по програма САПАРД, но се оказа, че по документи 1 месец по-късно те пак са асфалтирани, което няма как да не съм забелязал, все пак там живея. По куриозен начин разбрах и за злоупотребите по проекта за енергийна ефективност на училището в Глоджево. Искаха да доплатя за цистерната за нафта, с която се отопляват, а в същия момент ми се обади директорът на училището и каза, че реално такава цистерна нямало“, разказа Георгиев.  
Оказало се, че тя фигурирала само по документи. Липсвали и 1200 кв.м изолация на тавана, които обаче в бумащината били описани изрядно.
С тези нередности Георгиев се обърнал към прокуратурата, а впоследствие по време на разследването лъснали и други съмнителни сделки. Така Хабил се изправи за пети път пред съда с обвинения за 3 престъпления, с които се твърди, че е ощетил бюджета на Ветово със 104 014 лева - сума, която Общината си иска в ролята на граждански ищец по делото. 
Най-тежко е обвинението в длъжностно присвояване на близо 14 000 лева в периода от юли 2007 до февруари 2009 година. Тогава според прокуратурата Хабил на 13 пъти е присвоил чужди пари, поверени му да ги управлява, като за улесняване на присвояването от общинския бюджет извършил и друго престъпление -съзнателно сключил неизгодни за общината сделки. Тогава той назначил ръководител по финансиран по програма САПАРД проект, с когото подписал 13 граждански договора, чрез които парите били източени. Ако бъде признат за виновен, бившият кмет може да получи между 1 и 10 години затвор.
Хабил е обвинен и че на 3 август 2009 година е  сключил неизгоден договор за строително-монтажни работи, като от това общината е била ощетена с над 28 000 лева. От април 2007 до септември 2009 година пък не се съобразил с разпоредбите за провеждане на обществени поръчки и не провел прозрачна и действителна процедура за събиране на оферти за преасфалтиране на част от улиците във Ветово. Според обвинението Хабил не сключил и договор за консултантски услуги и осъществяване на строителен надзор и не осигурил възможност за упражняване на контрол по проекта за енергийна ефективност на училището в Глоджево. Така с цел да набави за себе си и за двете фирми, които изпълнявали ремонтните дейности по улиците и в училището, ощетил общинския бюджет с близо 62 000 лева. 
„Искам да отбележа, че 6-годишното управление на общината не е било само от д-р Хабил, но и от други хора, които днес се дистанцират от него и се борят за ръководни постове. Защо обаче те не излязат наяве, а изкарват само него черната овца и го наричат „грешка на ДПС?“, заяви Георгиев.  
46-годишният доктор и бивш кмет заяви, че ще разкаже своята версия в съдебна зала, след като бъдат изслушани всички свидетели и вещи лица. Впрочем той реши делото срещу него да протече по съкратената процедура и поиска да бъдат разпитани само бившата директорка на „Обща администрация“ във Ветово и вещото лице, изготвило експертиза на строителните дейности. Тъй като обаче експертката е в чужбина и няма възможност да се яви в съдебна зала, делото вероятно ще приключи с присъда на първа инстанция след около месец.