Трима мъже се изправиха пред съда, след като демонстрирали своята сила и бойни умения до площадка за разхождане на кучета в кв.“Дружба 1“. В започналия заради дребна забележка въргал се стигнало до използването на спрей, дървена бухалка и яки ритници в тялото на повален на земята мъж.
Случаят е от вечерта на 31 август 2014 година, когато жителите в квартала обикновено извеждали на разходка домашните си любимци. Всичко започнало, когато куче залаяло срещу част от хората край оградената площадка. Един от мъжете извикал на лабрадора да млъкне и ритнал оградата, което още повече раздразнило животното. Тогава се намесила жена, която направила забележка на нервака да не се прави на интересен. Между двамата възникнали словесни пререкания, които прераснали в обиди. Нагрубената жена се възмутила от държанието на мъжа и звъннала на съпруга си, като се оплакала от получените заплахи. Мъжът й дошъл след броени минути и започнал да пита кой дразни кучетата, когато неочаквано нервакът го нападнал и двамата започнали да си разменят удари. Дошлият на помощ съпруг бил съборен на земята, а след това с майсторска хватка с ръка бил приклещен от нападателя си, който започнал да го души. 
В мелето се намесили още двама човека, които опитали да разтърват мъжете. В същото време нападателят звъннал на брат си и му се оплакал, че го бият. 3-4 минути по-късно извиканият мъж и негов приятел пристигнали на площадката. Братът на хулигана с дървено оръжие в ръка, наподобяващо бухалка, тръгнал към групичката с въпроса „Кой ще бие брат ми?“ и без да чака отговор, започнал да налага жертвата. Така човекът изял нова порция удари и ритници, но този път от трима човека. Когато биячите чули, че някой е звъннал на спешния телефон 112, за да сигнализира за мелето, те набързо се качили в колата си и офейкали. 
Въпреки че не били сгащени на място, разбойниците бяха изправени пред съда за побоя над мъжа. Магистратите отчетоха, че до първоначалното сбиване се стигнало заради агресивното поведение и на бияча, и на жертвата. Набитият бил нападателен и с въпроса „Кой е баровецът?“ провокирал напрежение. На първа инстанция съдиите отчетоха, че поведението на биячите е ярка манифестация на липсата на уважение и незачитане на обществото, което води до грубо скандализиране. Въпреки това двама от тях бяха освободени от носене на наказателна отговорност и всеки от тях ще трябва да плати по 3000 лева глоба. Третият член на бойната групичка бе осъден на половин година пробация. Решението може да се обжалва.