Затворник, пуснат в отпуск за добро поведение, забравил да се върне зад решетките и подновил крадливите си навици. Този път 50-годишният русенски рецидивист атакувал вили в околностите на града и три седмици преживявал от продадени в пунктове за вторични суровини отмъкнати метали. Служители на Първо РПУ са заловили пандизчията и са го върнали в Ловеч.
Задържането на Г.Н. станало възможно, след като униформени полицаи устроили засади във вилни места след зачестили сигнали за разбити и обрани вили през изминалите 20 дни. Оплакванията били за отмъкнати железа и метални съдини, медни серпентини и лули от домашни казани за ракия. Сигналите били подадени от собственици на вили в местностите в района на Левента, 9-ти и 10-ти километър. Издирването на крадците обаче влязло в задънена улица, тъй като нямало оставени следи. Униформените направили засади в петък вечерта и успели да заловят Г.Н., докато тършувал в поредна вила. 
В хода на разпитите се разбрало, че той е обявен за издирване от затвора, тъй като не се явил след отпуск, и в събота е конвоиран до Ловеч.
Точно преди една година Г.Н. отново бил пуснат в отпуск от затвора за добро поведение, но пак забравил да се върне. Тогава служители от Първо РПУ го спипали, а присъдата му била удължена с три месеца. Зад решетките крадецът бил кротък и тих и затова ръководството му дало 10 дни отпуск. Г.Н. обаче отново не оправдал гласуваното му доверие и този път скоро няма да излезе на свобода.