Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще открият утре новото първенство с домакински мач срещу „Берое“ /18 часа/. Преди старта на шампионата „Утро“ разговаря със старши треньора на отбора Георги Божков.

- Г-н Божков, готов ли е тимът за защита на титлата си?
- Проведохме доста солидна подготовка. От тестовете, които направих, мисля, че отборът се намира в много добра спортна форма.

- Вписват ли се американските попълнения Дженифър Брандън и Юрика Ша Брукс?
- Брукс не успя да тренира пълноценно. Първо бе контузена, после са разболя. Ще трябва да понавакса. Към Брандън е необходимо да се прояви повече търпение - и от мене, и от публиката. Тя е със сериозен потенциал, но аз имам към нея определени изисквания. Освен това трябва да се адаптира към маниера на игра в европейския баскетбол. Да й дадем време. 

- Биляна Степанович?
- Биляна схваща бързо, веднага разбира какво се иска от нея. 

- Пред нас е статистиката на баскетболистка от „Хасково“, която бележи умопомрачителните 35 точки в контролен мач. Какво въобще мислите за конкуренцията?
- „Монтана“, „Нефтохимик“ и „Хасково“ са с много променени селекции. Убеден съм, че в хода на първенството ще има отбор, който няма да задържи състава си към момента. „Берое“ също събра силен тим като единици. Очаквам, че „Нефтохимик“ ще подобри селекцията си. Намирам, че 5 отбора са с почти изравнени възможности и всеки може да бие всеки. Хубавото е, че в останалите 3 тима ще играят млади момичета. Въпросните 3 състава са идеална възможност за баскетболистки, които искат да се докажат и да опровергаят тезата, че първенството ни може да мине и без чужденки.

- Капитанката Зорница Костова навлиза ли в ролята си на играещ помощник треньор?
- Играта продължава да я дърпа повече, но разговаряме, обсъждаме, опитвам се да й помагам в треньорския прочит на баскетбола.

- Имате ли някакви проблеми преди мача с „Берое“?
- Всички момичета са здрави. Очаквам зала „Дунав“ да се изпълни с многобройна публика. Като за първи мач, пък и от опит знам, че интересът винаги и логично е по-голям. Ние не можем да се оплачем от феновете си.