В русенския дом на „Опел“ се освободи място след изтеглянето на „Шевролет“ от Европа, но пък на мястото на далечните корейски братовчеди от портфолиото на „Дженерал Мотърс“ в „Автосвят“ се настаниха двама чистокръвни японци. В автокомплекса срещу „Метро“ вече се предлагат автомобилите на „Мазда“ и „Сузуки“ - две марки с доказано добри коли и много почитатели.
Най-интригуващата новина в автосалона е пристигането на „Мазда СХ-3“ - компанктият кросоувър, който блести с премиум дизайн, уютно и комфортно купе, задвижвано от икономични и ефективни двигатели с фирмената технология Skayctiv и електронната система за запазване на енергията от спиране i-eloop. Към това японците добавят пълен набор системи за безопасност и пословичната здравина на автомобилите от Далечния изток.
Силен интерес предизвиква и новата „Витара“ - поредното поколение на легендарния джип на „Сузуки“, който също е паркиран в „Автосвят“. Автомобилът носи всички добродетели, които го превърнаха в един от най-продаваните в сегмента си, но не лежи на стари лаври, а е надградил постигнатото във всяко отношение.
И накрая най-хубавото - и „Мазда СХ-3“, и „Сузуки Витара“ са достъпни за тест, за да може всеки лично да се увери това ли е колата за него.