Точно 57 секунди са били необходими на неизвестен крадец, за да обере нов магазин за сребърни бижута в центъра на Русе.
Дръзкият удар е нанесен в откритата преди две седмици бижутерия на улица „Александровска“ в района на Старата полиция. Маскиран бандит разбил секретния патрон в долната част на стъклената входна врата, стъпил на поставена срещу вратата табуретка и изтръгнал камерата за видеонаблюдение. След това по най-бързия начин стъклото на средната витрина, където са били изложени масивни накити, е станало на сол. С един удар е счупена дървената пръчка, на която са били окачени бижутата, прибрана е и дунапренена поставка с бижута. Накрая е разбито малко шкафче, откъдето е взето портмоне с 300 лева от оборота. Общите щети са за 1800 лева.
Сигналът за нападението е подаден от монтираната в магазина техника в 5.25 часа в сряда. Дежурният екип пристигнал за минута, но от крадеца вече нямало следа и гардовете повикали полиция. 
На 9 октомври в 3.03 часа в центъра на Разград по много сходен начин за по-малко от минута е обран магазин за сребърни бижута. Не е изключено двете посегателства да имат един и същ автор.