Четири непълнолетни момчета бяха наказани от състав на Русенския районен съд, след като повечето от тях признаха за среднощните грабежи, с които са се вихрили през лятото на 2014 година. Единият от младите престъпници ще трябва да отиде в затвора, друг - в поправителен дом, а сред наказанието на останалите съучастници е забрана да излизат вечер.
Тийнейджърите се вихрили между 1 юни и 6 септември 2014 година. Те били приятели и освен че често излизали заедно, тренирали и бокс. Именно уменията им в залата са сред характерните черти на грабежите им, тъй като редовно жертвите им отнасяли юмруци в лицето.
Първи от компанията пострадал мъж, когото уж спрели до „Лидл“ в кв.“Здравец“, за да поискат цигара, но секунда по-късно вече бил бушониран в лицето. Дръпнали му чантата, праснали му още няколко юмрука и ритника и побягнали. След първия си съвместен удар дружинката стигнала до кръговото в района на Млечна кухня, фиксирали втората си жертва, нападнали я с удари по тялото, но неизвестен шофьор спрял и стреснал младите престъпници. Те не успели да свият нищо и побягнали.
Серията им грабежи продължила на 10 юли, когато на кръстовището на ул.“Доростол“ с ул.“Битоля“ приближили и обградили минувач. И той отнесъл серия удари и се разделил с чантата си. Три дена по-късно, докато се разхождали в Парка на младежта, тийнейджърите спрели мъж отново под претекст да му поискат цигара, след което го фраснали в лицето. Нападнатият побягнал, но край Музея на транспорта бил настигнат, отнесъл побой, при който му откъснали златния ланец от врата, взели му мобилния телефон и портмонето. Това бил и най-големият удар на престъпната бригада, при който откраднали пари и вещи за над 860 лева. 
На 23 юли част от компанията спряла минувач в кв.“Чародейка“ и докато го питат колко е часът, човекът отнесъл юмруци в главата и се разделил с чантата си. На 6 септември групичката финишира с грабеж в същия квартал.
Общата стойност на отмъкнатите със сила и грубост вещи е малко над 1400 лева. За стореното най-сурово бе наказан непълнолетният А.В., който съдът прати за 2 години в затвора. Причината - след грабежите той е натрупал две присъди за побой и избиване на зъби. Ученикът О.Й. пък ще трябва да изтърпи 2 години и 4 месеца в поправителен дом. Грабителят, който участвал само в едно от нападенията, бе наказан с 1 година и 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Съдът го застави и вечер да си стои вкъщи, като изрично му забрани да излиза от 22 до 6.30 часа за срок от 1 година. Четвъртият в групичката също получи забрана да се мотае нощем по улици и заведения, както и 1 година условно с 3 години изпитателен срок. Присъдите са само на първа инстанция.