RuseConf е безплатна техническа конференция, част от IT Турнето - пътуващи из България конференции, инициирани от група ентусиасти. Второто издание на събитието се организира съвместно с Русенски университет "Ангел Кънчев" и с подкрепата на V-Ray ChaosGroup и Vripack.

Конференцията тази година ще се проведе на 17 октомври – събота от 10:00 ч. в Аула 2 на Русенски университет „Ангел Кънчев (зала 2.101). Всички гости са поканени половин час преди началото да изпият чаша горещо кафе във фоайето пред залата.

Както е традиция за конференциите от IT Турнето (it-tour.bg), лектори ще са доказани професионалисти от бранша. Тази година на RuseConf 2015 ще говорят Светлин Наков, Петър Събев, Вихрен Ганев, Адриан Митев, Стефан Вартоломеев и Георги Димитров. Повече информация за тях, програмата и темите, на които ще говорят, ще откриете на адрес www.ruseconf.com.

Тази година специален гост на RuseConf 2015 e Светлин Наков, известен със софтуерните курсове, които провежда от години и Софтуерния университет. Наков е в Русе и заради още едно събитие. В неделя той ще даде началото на курс по програмиране, част от програмата на Софтуерния университет.