Модната фирма „Топ Ман“ става наемател за пет години на пететажния корпус А на Средношколското общежитие за начална месечна сума от 3909 лева. Това стана ясно вчера след публичния търг за наемане на сградата с обща площ от 2792 кв.м. 
Очаквано документи за търга бяха подадени само от „Топ Ман“, след като управителят й Мартин Йорданов прояви интерес към общежитието още преди месеци. Вчера общинската комисия отвори тръжните документи и след като се увери, че те отговарят на условията по процедурата и има внесен депозит за участие, бе поискано и получено потвърждение  от представители на фирмата, че са готови да наемат корпуса за началната тръжна цена.
Както „Утро“ писа, през юли директорът на общежитието Йордан Ангелов внесе в общинска администрация докладна, в която обяснява, че има свободни площи, които могат да се отдадат под наем и така да се допълни ниският бюджет на средношколското общежитие. Още тогава шефът на „Топ Ман“ каза, че ако спечели търга, ще настани там стотина свои служители.
Русенската фирма за мъжка мода поддържа цял автопарк с 12 автобуса, с които вози всеки ден работници от различни населени места. Значителна част от тях биха предпочели да нощуват в града и да се прибират само през уикенда. Това ще позволи на фирмата да съкрати малко разходите за транспорт, а и да привлече допълнително работници, за които ще има осигурена квартира.