Базата на детска ясла 15 в кв. „Здравец“ е много остаряла, при всеки дъжд тече. За детската площадка да не говорим колко е занемарена, поне една боя да й сложат, за да е интересна за децата. Проблемът е належащ особено за сградата отвътре, сигнализираха родители, които настояват за предприемане на спешни мерки за обезопасяване на детското заведение. 
Проверката ни на място показа, че сградата наистина е стара, дограмата не е сменена, появили са се множество пропуквания и са се отворили фугите. Детските съоръжения на площадката също са стари, но са здрави. 
Общината е предприела спешни мерки и вече е започнал ремонтът на покривната конструкция, която е причината за течове в част от помещенията, каза за „Утро“ шефът на общинската дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева. Тя уточни, че ремонтът е започнал от блок Б, където се намират трета и четвърта група, и продължава в блок А, а при последните валежи не е имало течове.
Личева посочи, че в общината също е постъпил сигнал от родители, като веднага е извършена проверка на място за спазването на наредбата за устройството и дейността на детските ясли. Експерти от общинския отдел „Обществено здраве“ са установили, че санитарно-хигиенното състояние в помещенията е много добро, а почистването и дезинфекцията се извършват редовно и качествено, допълни още тя. 
От общината уверяват, че са взети всички необходими мерки за обезопасяване на сградата, където се извършват ремонтните дейности. Директорката на детската ясла пък е информирала родителите на малчуганите за необходимостта от ремонта, като им е дадена възможност да решат дали детето им да посещава детската ясла по време на ремонтните дейности.