10 години затвор и 60 000 лева глоба е присъдата на първа инстанция, с която Русенският окръжен съд наказа 46-годишния дилър на наркотици Борислав Петров, познат като Бат Боби, Бояджията и Матрицата. Рецидивистът, заловен през октомври 2013 година с марихуана, хероин и амфетамин за над 2000 лева, чу за втори път присъда на първа инстанция по това обвинение. През април той се отърва с 4 години затвор и без глоба, след като предпочете делото срещу него да се гледа по съкратената процедура и да не се разпитват свидетели. Казусът обаче бе върнат за повторно разглеждане от Апелативния съд във Велико Търново заради процесуални нарушения.
Според прокуратурата Бат Боби Матрицата сключвал сделки пред дома си в „Дружба 2“ или в колата си, докато обикалят с клиента кварталните улици. Продавал и на работното си място - в автосервиз под Сарайския мост. 
За поръчките имало специални кодове. Вметването в диалога на думите 5-6 минути означавало, че човек иска 5-6 грама марихуана, а с поръчката на два билета за мач или концерт всъщност се давала заявка за две топчета марихуана. Когато в разговора се споменяло „че си е забравил ключа у тях“ значи ставало въпрос за по-голяма поръчка, а ако клиентът чуе покана да мине през дома му, значи дилърът е зареден. Ако пък откаже среща, това означавало, че няма стока за продажба.
Борислав така и не призна вината си по обвиненията на прокуратурата, затова е почти сигурно, че ще обжалва присъдата си до дупка. Висшистът, лежал до 2012 година в затвора пак за разпространение на наркотици, е осъждан още за вещно укривателство и изнудване. За последно той бе задържан на 2 октомври 2013 година след сделка. В гаража на рецидивиста в кв.“Дружба 2“ полицаи открили дървено хаванче с чукче, части от бутилки и различни битови предмети, по които имало следи от различни наркотици. В празни кутии от сладолед и сирене пък били прибрани десетки грамове хероин и амфетамин, а в торбичка - марихуана.