Отиваме на избори с мисъл за работещ и проспериращ град, с грижа за семейството и децата, с визия за стабилна икономика и ефективна здравна система. Това е нашата отговорна политическа заявка и общественият договор, който предлагаме на русенци на 25 октомври. С тези послания бе открита предизборната кампания на Български демократичен център в щаба на „Николаевска“ 4, на която присъстваха депутатът и съпредседател на партията Стефан Кенов и колегата му от парламента Росен Петров.
Нямаме кандидат за кмет, амбицията ни е да сформираме група в общинския съвет, която да бъде извор на идеи за по-добро развитие на Русе и коректив на отклоненията от тази най-важна за всички посока, заявиха от БДЦ и представиха листата си.
Тя е съставена от 20 изявени юристи, икономисти, финансисти, инженери и други специалисти и е балансирана между енергията, опита и професионализма. Водач е Веселко Цветков - служител в „Топлофикация Русе“, следван от Борислав Рачев - треньор в Българска федерация по борба, и инж. Диана Иванова - лидер на партията в Русе и директор на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ - Русе.
Основните принципи в тяхната програма са върховенство на закона и равенство пред закона; икономически патриотизъм и насърчаване на предприемчивостта и подобряване качеството на живот.