Мъжът, който с различни коли е успял да напълни 703 литра газ и нафта от няколко бензиностанции и да изчезне без да плати, е заловен от криминалистите в Първо РПУ. 
Те издирвали стария си познайник С.М. от 3 септември за нарязани три гуми на опел пред магазин в „Дружба 3“. След получени в полицията сигнали за заредена, но неплатена нафта от 4 бензиностанции, служители в Първо РПУ разгледали записите от камерите и установили, че макар колите да са различни, шофьорът е един и е точно издирваният от тях човек. Така С.М е бил заловен в понеделник. Установено е, че 34-годишният мъж заемал коли на приятели, за да си върши лична работа, а после пълнел безплатно резервоарите им за сметка на бензиностанциите. 
Първият сигнал за заредена, но неплатена нафта е получен от бензиностанция „ОМВ“ на бул.“Христо Ботев“. На 1 октомври в 9 часа С.М. напълнил в резервоара на фолксваген и в туба 68 литра дизел премиум за 157.76 лева. Вместо да отиде на касата и да плати, клиентът запалил колата и избягал. Същият сценарий се разиграл на следващия ден в 9.30 часа на бензиностанция „Еко“ на бул.“Липник“. Оттам тарикатът напълнил в опел и в туба 68.86 литра нафта за 146 лева и отново изчезнал. На 6 октомври между 8 и 9.30 часа С.М. посетил с джип последователно две съседни бензиностанции за газ и дизел на бул.“България“, където заредил 19 литра метан в резервоара и 138 литра нафта в туби, но отново „забравил“ да плати.