Българският футболен съюз направи промени в програмата за последните мачове от есенния сезон в първенството на „Б“ група. Двубоят „Добруджа“-“Дунав“ си остава за тази събота, но ето какви са другите рокади. 
Дунавци ще гостуват на 23 октомври /петък, 16 часа/ на „Септември“ /Симитли/. На 2 ноември /понеделник/ пък ще бъдат домакини на „Пирин“ /Разлог/, като мачът ще се играе от 14.30 часа. Срещата с „Верея“ в Стара Загора бе насрочена за 8 ноември /неделя, 16 часа/. Русенският отбор ще закрие сезона на 21 ноември /събота, 14.30 часа/ с домакинство срещу „Спартак“ /Плевен/.
Да припомним, че дунавци ще гостуват на 27 октомври на „Литекс“ в Ловеч за мач от турнира за купата на България. Този двубой ще започне в 16.30 часа и ще бъде излъчен пряко от „Диема Спорт“. 
Австралийският футболист от гръцки произход Крис Кюсис си тръгна окончателно от „Дунав“, научи „Утро“. Защитникът бе на проби в русенския отбор, но не впечатли старши треньора Веселин Великов. Великов го предупреждавал доста по-рано, че шансовете му да пробие в Русе са почти нулеви. 
Клубът няма да понесе никаква финансова щета, тъй като Кюсис си плащал сам за храната и нощувките. Той игра няколко минути в контролата на дунавци с „Черно море“ /3:3/, но краткият му престой на терена беше достатъчен, за да оплете конците в защита. Тогава Кюсис влезе като смяна на Михаил Милчев. Ако Милчев бе останал в игра, за да се грижи за опеката на Андреас Васев, варненци едва ли щяха да стигнат до обрат и щастливото реми.
Добрата новина за „Дунав“ е, че левият бек Атанас Атанасов е възстановен напълно и ще е с място в групата за гостуването на „Добруджа“. Колегата му от другия фланг на отбраната Николай Парнаров продължава обаче да лекува изкълчения си глезен.