Влаковете между централната и разпределителната гара в Русе няма да се движат за 32 часа днес и утре заради строителните дейности по пробива „Кауфланд“. Тогава трябва да бъде върнато възстановеното трасе по новоизградените мостове, каза за „Утро“ изпълняващият длъжността кмет Димитър Наков. Създадена е организация всички пътници да бъдат превозвани с автобуси, като това ще е за сметка на общината, казаха от железниците.
 Петнайсетина са влаковете, които няма да се движат по това трасе днес и още около десетина утре. Сред тях е и международният София-Букурещ. Той ще премине по обиколен маршрут, като граничната проверка ще се извършва на гара Разпределителна.
По новото кръгово кръстовище в края на улица „Чипровци“ вече се движат автомобили, но до 2-3 седмици предстои да се положи още един износващ слой асфалт, уточни Наков. 
Една от най-големите инфраструктурни промени от десетилетия в Русе ще свърже трите части на квартал „Родина“ с центъра и макар дължината на отсечката да е по-малко от километър, ще облекчи силно трафика по натоварената и много проблемна улица „Шипка“ при Централния пазар и чувствително ще разтовари цялостно движението в тази част на града. Строителството трябва да завърши през декември.