Млад русенец се прости с портфейл с над 2000 лева в лева и чужда валута след нападение от двама неизвестни. 
Дръзкият гръбеж е извършен в събота около 7 часа. Тогава 26-годишният младеж и приятелят му на 31 години излезли от нощен клуб на улица „Райко Даскалов“ и продължили по съседната „Духовно възраждане“. Скоро били застигнати в гръб от други двама мъже. Единият от непознатите ударил в гърба 31-годишния мъж и побягнал в обратна посока. Другият забил юмрук в окото на 26-годишния, после го ударил още няколко пъти в лицето и тялото и измъкнал от задния му джоб портфейла с 1850 лева, 70 евро, 50 долара, банкови карти и документи. Нападателят направил опит да измъкне и мобилния му телефон, но не успял и побягнал. Двамата приятели се окопитили и го подгонили по улиците „Васил Априлов“ и „Любен Каравелов“, но на кръстовището с булевард „Придунавски“ го изгубили от поглед. Впоследствие 31-годишният мъж установил, че му липсва GSM-а.
Потърпевшите са подали сигнал в полицията, която издирва нападателите по описание. Най-вероятно те са видели, че момчето плаща сметката в дискотеката с дебел портфейл и са решили да спечелят бързо и лесно солидна сума.
Ден по-рано била нападната и 69-годишна жена по бетонната алея до жп линията на десетина метра от транспортния портал. Около 14.40 часа в петък момче и момиче пресрещнали пенсионерката и младежът блъснал силно ръката й, при което чантата й паднала на земята, а после я ритнал по глезена на десния крак и я повалил на земята. След това момчето и момичето грабнали чантата и избягали в посока „Практикер“.
Жената се развикала и на помощ й се притекъл мъж на средна възраст, който извадил от храстите захвърлената й чанта. От нея обаче липсвало портмоне с 30 лева, дебитна карта с листче с ПИН-кода и документи. Жената се обадила в банката да блокират картата й, но вече било късно - намиращите се в нея 30 лева са изтеглени.