В събота „Дунав“ и „Черно море“ /Варна/ завършиха 3:3 в контролен мач на Градския стадион в Русе. „Утро“ разговаря със старши треньора на варненци Никола Спасов, когото помним през 80-те години с екипа на русенския отбор.

- Г-н Спасов, колко години играхте за „Дунав“?
- Два пълни сезона. И досега пазя само хубави спомени. След мача дойдоха да ме видят стари приятели. Благодаря им, че не са ме забравили.

- Каква е вашата оценка за контролата?
- Проверката беше много полезна. Дадох възможност на хора, които играят по-рядко.

- Как ви се стори отбора на „Дунав“?
- Видях един много добър тим, който действа доста бързо, агресивно и задружно. Има и интересни изпълнители. Този отбор е с всички шансове да финишира като първенец в „Б“ група. Искрено желая на русенските фенове да празнуват промоция в елита.

- В „Черно море“ играе бившият футболист на „Дунав“ Андреас Васев. Как се представя той?
- Не мисля, че сбърках с неговото привличане. Напротив! Андреас е остър и креативен футболист. 

- Който обаче рядко бележи голове.
- При нас не се е разписвал още, но и това ще стане. Той има интересни качества. Нуждае се от повече увереност. Иначе притежава всичко като футболна култура. Българският футбол има нужда от млади играчи като него. Бърз е, умее да пробива и да създава ситуации за другите хора в атака. 

- Накъде като цяло върви родният футбол?
- Не върви добре. Не бих казал дори че е в застой, а че бележи отстъпление. Всичко тръгва от материалната база и от работата в школата. Трябва да се работи много, защото изоставането става вече драматично. 

- Отбор като „Черно море“ със сигурност ще се опита да стигне отново да участие в евротурнирите. 
- /Смее се/. Както се казва, да измъкнем нещо. Работим! Целта ни е да се представим максимално добре. Желея още веднъж успех на „Дунав“.