Възпитаниците на русенската Математическа гимназия Александрина Пенчева, Ана Михова и Ахмед Мшелиза са избрани да представят България на тазгодишното издание на инициативата „Лидери за един ден“ в Брюксел на 13 и 14 октомври. 33-ма младежи на възраст от 17 до 21 години от целия континент, преминали обучение по програмите за предприемачество на „Джуниър Ачийвмънт Европа“, ще имат възможност да се срещнат с 33-ма изключителни европейски лидери. 
Александрина Пенчева (с 29 точки от 30 възможни), Ана Михова и Ахмед Мшелиза са положили изпит и са получили сертификат с най-добър резултат за България. От две години тримата членуват в Клуба по информационни технологии, ръководен от Нели Тихомирова.
Александрина Пенчева и оглавяваната от нея учебна компания организира първата по рода си инициатива в България - Ден на кариерата за ученици, на която домакин бе Община Русе.
В Брюксел тримата многообещаващи русенци ще получат уникалния шанс да прекарат един ден с европейски лидер, да надникнат в света на висшето ръководство на ЕС и да научат повече за това какво предлага такъв тип кариера.