Пътят към дома на връщане от училище на 5 ноември миналата година се оказал кошмарен за момиче. След края на последния учебен час, около 19 часа, детето тръгнало да се прибира в къщата си в Щръклево. По улицата се разминало с велосипедист. Мъжът явно се впечатлил от голямата чанта, която носи ученичката, след няколко метра зарязал колелото си и побягнал към нея. Застигнал я на около 25 метра от дома й, сграбчил я с две ръце през раменете, като с едната й запушил устата и я задърпал към храстите. Съборил я на земята, легнал отгоре й, като я затиснал с тялото си и започнал да дърпа долнището на анцуга, с който била обута, и да я опипва с цел да намери пари по джобовете й. Заплашил я на няколко пъти да даде парите, които има. Момичето успяло да му каже, че няма пари в себе си и извикало, но вместо разбиране получило удар с юмрук в лицето. Без да го пуска, грабителят започнал да съблича якето и блузата на детето, за да търси пари в джобове по тях. В този момент той махнал ръката от устата на ученичката и тя успяла да извика по-силно. Тогава злосторникът се уплашил и я пуснал. Момичето успяло да стане и побягнало към дома си, като оставило чантата с учебниците и шала си. Нападателят отворил чантата и видял, че в нея има портмоне. Взел го, а чантата захвърлил на земята. След това се качил на колелото си, отишъл до сградата на детската градина в Щръклево и отворил портмонето. Тогава с неохота видял, че в него има само лична карта, затова го скрил под тухли до оградата на детската градина и се прибрал в дома си. Когато се прибрало вкъщи, момичето разказало на родителите си за кошмара, който изживяло. Те започнали да правят обходи в района, за да издирят нападателя на детето си, но след като не открили никого, решили да позвънят на спешния телефон 112. Полицаите започнали проверка и бързо стигнали до разбойника, който си признал всичко.
Докато течало разследването обаче, той сменил адреса си и се преместил при свой роднина в Сливо поле. Не спрял обаче с престъпните си прояви. На 27 януари от него си изпатила възрастна жена, която разбойникът отишъл да моли за работа. Видял обаче, че в къщата няма никой, отишъл до затворен прозорец на приземния етаж, махнал комарника и натиснал прозореца с ръце. От силата на натиска заключващият механизъм се повредил и прозорецът се отворил. Тогава крадецът се шмугнал вътре в стаята. Започнал да отваря всички чекмеджета и шкафове, докато открил черно портмоне. Отворил го и видял, че в него има лична карта и сумата от 50 лева. Взел само парите и офейкал. След като се прибрала по-късно в дома си, пенсионерката разбрала, че е обрана и се обадила в полицията. А при залавянето си престъпникът отново признал, че той е извършил кражбата. 
След самопризнанията и отмъкването на дребни суми и вещи, съдът сметна, че разбойникът заслужава присъда под минималната, която предвижда законът. Тъй като обаче е осъждан и преди, затворът не му се размина и той ще трябва да излежи 1 година за последните си две посегателства. Освен това ще изтърпи ефективно още 8 месеца, с които през 2014 година е наказван условно. Присъдата не е обжалвана и е влязла в сила.