„Дунав“ завърши 3:3 в домакинска контрола срещу елитния „Черно море“. Двайсетина минути преди края на двубоя русенци водеха с 3:0 срещу един от най-добрите отбори в България през последните години, но дали заради направените много смени или заради известно отпускане класният съперник се добра като по чудо до равенството. Момчетата на старши треньора Веселин Великов обаче заслужават сериозни поздравления за силната си, смела и изобретателна игра.
Резултатът бе открит от Мирослав Будинов. Акцията по десния фланг бе подета от Юлиян Ненов, който скърши с рязък финт кръста на бившия национал Михаил Венков и центрира остро. Вратарят Николов се метна да отбие топката, а тя кацна върху крака на Будинов - 1:0! 
Варненци пробваха да отговорят със светкавични атаки, ала двата топовни и адски коварни шута на Симеон Райков от преки свободни удари бяха спасени красиво от Станислав Антонов-Станката, който се намеси умно и смело и при още две-три опасни мелета.
Второто полувреме бе шоу с много хубав и динамичен футбол. Екстра класа за родните стандарти! И с два красиви гола във варненската врата. Първият бе дело на Йордан Димитров, който се измъкна на ръба на засадата, напредна и разстреля вратаря с кинжален шут в горния ляв ъгъл - 2:0. Морският ни евроучастник бе на колене, когато топката бе центрирана от фаул, а Будинов я смъкна с глава за тежкото воле на капитана Деян Димов, който щеше да разплете мрежата - 3:0!
В тази златна ситуация „Дунав“ трябваше да заложи на прибрана защита и на контри. Опита да го направи с гръмотевична атака по десния фланг, при която само след три паса топката бе поднесена като на тепсия пред Миро Будинов. Работливият централен нападател обаче изигра този пък положението като защитник. А на таблото можеше да свети 4:0!
А то показа 3:1, когато Йосков излезе на чиста позиция след двойно подаване. После пък влезлият като смяна титулярен по принцип вратар Мартин Луков проспа 35-метров торпеден диагонален шут на Педро Еуженио и топката се забоде като пирон в горния десен ъгъл. Нервният Луков, който на няколко пъти не успя да вкара сносно топката в игра, можеше да опита и плонж при втория голов изстрел на Йосков, дошъл само минути преди края на мача, но изглеждаше разколебан. Дано се стегне, защото титулярните му ръкавици могат и  да изстинат. 
И куп новини - дебют за „Дунав“ направи австралиецът Крис Кюсис. Влезе като ляв бек на мястото на Михаил Милчев, който междувременно „изяде“ бившия си съотборник Андреас Васев! Активът на Кюсис бяха два тъча и една „ниска подстрижка“ в краката на варненски футболист. 
Дебют записа и 16-годишната рожба на русенската школа Сонер Хюсеин. Снажно момче с данни за типичен таран, което напомня по стил на Миро Будинов. Само че трябва да навакса с физиката, която притежава бате му Миро. Има време!
Няколко думи и за главните герои. Патев и Ковачев играха добре като двойка централни защитници, но не можаха да платят всички вересии от пробивите по крилата и центъра. Ковачев отчая „моряците“ с няколко изключително тънки шпагата в инфарктни моменти. Патев показа чувство за пласиране и хубав отскок при неособено високия си ръст за човек от сърцето на отбраната. Умен футболист! И понеже е на 22 години, голямото бъдеще е пред него.
Много силен Ивайло Раденцов. Като Караян! Много добър мач и за Светослав Читаков. Той като че ли е човекът, който израсна най-много през последните месеци. Трябва му обаче повече постоянство. Бърз и изобретателен Николай Колев. Готов да се бие винаги за всяка педя земя Миро Будинов. Хитър, опасен и техничен Юли Ненов. Стабилен Марио Петков. Поне в Русе. Свежест пролича при влизането на Дани Димитров и Деян Лозев, 
„Дунав“ има отбор. Гаранция бяха бурните аплодисменти, с които публиката изпрати „небесносините“ рицари от Русе след последния сигнал в мрачния като време, но светъл като надежди съботен следобед.
„Дунав“: Антонов, Петков, Патев, Милчев, Ковачев, Раденцов, Ненов, Читаков, Будинов, Колев, Чакъров /Луков, Димов, Димитров, Костадинов, Лозев, Кюсис, Хюсеин/.
„Черно море“: Николов, Суженко, Венков, Савич, Дос Сантос, Паланков, Бурабия, Георгиев, Бижев, Васев, Райков /Расим, Траянов, Петров, Вареа, Станчев, Неделчев, Костадинов, Михов, Йосков, Еуженио/.