Ново обвинение е повдигнато на приятеля на Боби Кристина Браун, която почина през юли след шестмесечна кома. Ник Гордън е обвинен за това, че е инжектирал смес от отровни вещества в тялото на партньорката си и я е сложил във ваната, в която тя беше намерена от полицията в безсъзнание. Това съобщава „Ентъртеймънт онлайн” като твърди, че разполага с документа.Тази версия изплува покрай другото дело, което се води срещу Гордън. Роднините на починалата девойка го съдят за 10 млн. долара по подозрение, че е крал от парите на Боби Кристина докато е била в кома.

Новото обвинение е повдигнато от попечителя на Боби Кристина – Беделия Хардгроув. Според нея, „госпожица Браун е починала вследствие на кавга, придружена от насилие, с Гордън, след която той я сложил във ваната в безсъзнание, след като я инжектирал с отровна смес”.

В предишен вариант на обвинението също е било записано, че е имало отровен коктейл, но не е ставало дума за инжекция.

Гордън не е арестуван за смъртта на приятелката си. Неговите адвокати нарекоха твърденията за инжектиране на смъртоносен микс „клеветнически и несъстоятелни”.

Както БЛИЦ съобщи, на 31 януари дъщерята на музикалните звезди Уитни Хюстън и Боби Браун беше намерена в безсъзнание във ваната в дома си, в който живееше с Ник Гордън. Той твърдеше, че я е намерил така и извикал полицията. По-късно по тялото на Боби Кристина бяха открити подозрителни следи от насилие и започна разследване за това дали Гордън й е посягал. Междувременно стана ясно, че той е лъгал разследващите за подробности около инцидента, заради което и той самият стана обект на разследване.