Продавачка била заставена от бившия си любим да краде за него от магазина, в който работи. В противен случай той щял да публикува в интернет нейни интимни снимки. Това обяснила самата жена, която бе изправена пред съда, защото взела, без да плати, 4 ваучера на мобилен оператор. 
Приятелят-изнудвач впрочем живеел в Холандия и затова разговорите с познати му били ценни. Но пък нямал достатъчно пари, за да се отпусне и да комуникира спокойно. Затова заставил бившата жена до себе си да му зарежда пари в телефона, които той да изговаря.
Така на 13 и 14 октомври 2014 година продавачката щипнала, без да плати, 4 ваучера на обща стойност 120 лева. Два дена по-късно управителката на магазина засякла липсите и веднага потърсила отговорност от подчинената си. Момичето обяснило в каква ситуация е изпаднало, но не срещнало разбиране, а на момента било уволнено. Продавачката обещала да се издължи на вече бившия си работодател, но тъй като не удържала на думата си, била дадена на полицията. А впоследствие стигна и до съда. Магистратите прецениха, че жената не заслужава да носи наказателна отговорност за прегрешението си и я санкционираха само с 1000 лева. Решението не е оспорено и вече е влязло в сила.