Две чуждестранни попълнения подсилват отбора на русенския клуб по тенис на маса „Дунав“ за провеждащото се в Албена Държавно първенство, научи „Утро“. В състава се завръща добре познатият на русенските фенове Ерик Дюрант. Французинът помогна „Дунав“ да бъде пети във Висшата лига преди да бъде разформирован, а миналата година спечели вицешампионската титла с отбора на „Асарел-Медет“ (Панагюрище).
Габриел Постоака е от Румъния и е бивш национал в различните юношески и младежки наципонални формации. Миналата година e играл за „Боровец“ (Горна Оряховица)и „Кампулунг“ (Румъния). 
Двете нови ракети на „Дунав“ плюс играещите треньори Петър Петров и Стефан Лъвчиев ще изиграят тези дни в Албена първите три мача от шампионата. Първенството се провежда в два кръга, като отборите играят всеки срещу всеки. Другите 4 мача ще се играят на втория кръг в Луковит след два месеца.
Според играещия треньор Петър Петров, задачата е завръщане във Висшата лига, откъдето „Дунав“ отпадна заради неподадена заявка за участие от предишното ръководство. Оттогава тимът стремително се изкачва нагоре от най-долните дивизии. Миналата година той спечели „Б“ група, сега с помощта на Дюрант и Постоака цели завръщане в първия ешелон на тениса на маса. Очаква се негови най-сериозни съперници за първото място да бъдат „Етър“ (Велико Търново), „Комета“ (Луковит) и „Ботев“ (Враца). Барбата за Висшата лига се подкрепя финансово от фирма „Рубикон Инженеринг“ и Севдалин Вълнаров.