Със сребърен медал се завърна от европейското първенство за младежи и девойки в Литва състезателят на тежкоатлетическия спортен клуб „Русе“ Стилиян Грозев. 16-годишният младеж, който бе един от най-младите в своята категория, се представи блестящо и събра двубой от 261 килограма в двете движения. 
Стилиян се състезаваше в категория до 62 килограма при 20-годишните заедно с още 9 младежи.
„Групата беше изключително силна. Всеки от състезателите беше силна конкуренция. Въпреки това се чувствах сигурен преди излизанията, а и подготовката ни преди състезанието премина добре“, сподели Стилиян, който бе за няколко дни в Русе след европейското първенство.
Русенецът записа трети резултат в изхвърлянето с 118 кг, след това взе бронз и в изтласкването с 143 кг. Това му бе достатъчно за второто място в общото класиране и сребърния медал. Шампион стана Айдин Емра от Турция, а вторият български състезател в тази категория - Петър Ангелов, се нареди седми.
На Стилиян Грозев предстои подготовка за световното първенство по вдигане на тежести за мъже заедно с националния отбор, воден от старши треньора Иван Иванов. На предстоящото състезание през ноември в Хюстън, САЩ, тимът ни ще се опита да защити завоюваните вече квоти за предстоящата олимпиада.