Апетитът не просто идва с яденето, а става все по-силен с всяка хапка. Това демонстрира „Нисан“ - вторият по големина японски автомобилен производител, който след обобщаването на данните за първите шест месеца на тази година триумфира като най-продаваната марка в Европа. Голям принос за успеха имат два ключови модела - „Кашкай“ и „Джук“, обединени от факта, че и двата модела тръгват от чертожните маси и дизайнерските студиа, зада се превърнат в родоначалници н самостоятелни пазарни сегменти. Сега към тази компания се присъединява „Суай“ /“Sway“/, който има амбициите да предефинира правилата в компактния хечбек сегмент.
Представен на изложението в Женева концептуален модел е поглед към бъдещия дизайн на компактните модели на „Нисан“ и е проектиран специално, за да отговори на вкусовете на европейците. Резултатът: той е емоционален, изразителен и вълнуващ, интериорът и екстериорът са футуристични и в същото време така близки до съвременните вкусове, че пазарният успех на „Суай“ не е трудно да се прогнозира.
„Вярваме, че „Суай“ продължава традицията ни да предизвикваме статуквото в пазарните сегменти, внасяйки нещо свежо, откроимо и впечатляващо, както направихме с „Кашкай“ и „Джук“, заяви Широ Накамура, старши вицепрезидент по дизайна и главен творчески директор на „Нисан мотър къмпани“.
След автомобилното изложение в Женева „Суай“ ще има нова премиера и тя ще бъде на Автосалон София 2015 от 17 до 25 октомври. И със сигурност ще направи щанда на „Нисан“ един от най-интересните и посещаваните.