18-годишен младеж от София, който е уличен в прегазването на 62-годишния софиянец Радослав Стоянов в местността Копитото под Витоша на 5 октомври вечерта, е задържан на Дунав мост на влизане от Румъния. В сряда в 12.30 часа той и още трима младежи също на 18 години и един на 17 са влизали в България с кола, но при проверката на граничния пункт е било установено, че единият от тях е издирван от полицията от вторник. Според сайта Клуб Z шофьорът убиец е задържан заедно с баща си, но тази информация не е потвърдена.
Тийнейджърът, който има шофьорска книжка от 2 седмици, е вкаран в ареста с прокурорско разпореждане, а вчера е конвоиран до София. 
Всички с него във фаталната вечер са знаели, че този младеж е прегазил човек и е отнел живота му, но не са сигнализирали в полицията за произшествието, заяви вчера главният секретар на МВР Георги Костов.
Сигнал за откритото безжизнено тяло на Стоянов с много фрактури по тялото и главата е получен в МВР на 6 октомври сутринта. На място са намерени много парчета от фаровете на колата, мигачите, бронята и други отломки, по които е установено, че мъжът е блъснат отзад с мерцедес. По-късно колата е открита с изкривен преден капак и вдлъбнато предно стъкло в двора на текстилна фабрика в кв.“Надежда“ в столицата. Камера на входа на Бояна и показания на очевидец на прегазването са помогнали на криминалистите да установят кой е бил шофьорът, но при опит да бъде заловен в дома му се оказало, че той  е изчезнал.
Данните му за самоличност и снимката са изпратени до всички гранични пунктове, но момчето вече е било напуснало страната. На връщане в сряда обаче е засечено на Дунав мост.
Две са засега работните версии. Според първата убиецът е излязъл зад граница, за да си създаде алиби, че не е бил в България по време на инцидента. Втората сочи, че като са разбрали, че го издирват за убийство, адвокати са посъветвали роднините на момчето да му се обадят да се върне в София, за да не си утежнява положението.