Двама братя получавали европейски субсидии за стриктно описани с номера прасета, които обаче реално вече били заклани или все още нe били родени. Друга част от животните за угояване пък се оказали на 2-3 години и със солидно тегло и тяхното подпомагане за изхранване нямало смисъл. Това е разкрила проверка на икономическа полиция, която била задействана след сигнал на Държавен фонд „Земеделие“. А истината лъснала, след като били проследени ушните марки на прасетата, които братята млади фермери Златко И. и Йордан И. описали, че отглеждат в две стопанства в Кошов.
На място инспектор от дирекцията по безопасност на храните пък бил удивен от чистотата на кочините, както и от липсата на животни. Братята тогава обяснили, че правят ремонт и затова е толкова чисто и прасетата ги няма. В крайна сметка се оказало, че те не отглеждат животни, но за сметка на това пък получават субсидии, тъй като надлежно са оформили документите си и са получили европейско финансиране по програмата за развитие на селските района и мярката за подпомагане на млади фермери. 
Затова Златко и Йордан бяха предадени на съд като обвинението срещу тях е, че между 2008 и 2010 година всеки от тях е получил по близо 25 000 лева за угояване на общо 200 измислени прасета и по няколко свине-майки. Затова и държавата чрез Министерството на финансите поиска фермерите да й върнат парите, които неправомерно са получили и в крайна сметка са ощетили републиканския бюджет. Ако бъде признат за виновен, всеки от несполучилите фермери може да получи наказание до 5 години лишаване от свобода.
Впрочем делото срещу двамата братя беше на финалната права, когато съдът прецени, че трябва да заседава в тричленен съдебен състав, а не само с един член. Затова всички разпити на около 10 свидетели бяха зачеркнати и предстои да бъдат извършени наново. Затова и делото бе отложено. Предстои да бъде извършена и експертиза, която на хартиен носител да покаже снимки от дискове, на които е запечатано реалното състояние на чистата кочина.