Пред дилемата да получи 840 лева за бракувано „Пежо 205“ или да продължи да шофира колата бил изправен шофьор и измислил хитро решение - хем да продължи да върти волана на автомобила, хем той да се води извън строя. Номерът минал, но не за дълго.
Всичко започнало през 2013 година, когато въпросното „Пежо 205“ катастрофирало, а от застрахователната компания го оценили на 840 лева. Съобщили, че ще изплатят обезщетението, но за целта колата трябва да бъде бракувана. За да си получи парите, човекът прекратил регистрацията на автомобила, макар че му тежало, че няма с какво да се придвижва. И тъй като минали седмици, а не получил обещаните пари от застрахователя, а междувременно ремонтирал иначе бракуваната по документи кола, измислил схема. Сетил се, че на сметището край Николово видял регистрационни номера, а като отишъл на мястосе оказало, че табелите го чакат. Монтирал ги на пежото и започнал да кара с тях, макар изобщо да не знаел за какво превозно средство са издадени и на кого се водят.
Няколко дена след това обаче пежото дало дефект и изхвърчало на около 150 метра встрани по пътя Мартен-Сандрово. Оказало се, че мъжът го кара на градус. На помощ му се притекъл приятел, но суетенето на двамата било забелязано от гранични полицаи. Униформените проверили съмнителните мъже, направили им алкохолна проверка и справка за автомобилите. Така нарушенията лъснали. Оказало се, че мъжът кара пежото с номера на мазда, която преди години била катастрофирала, собственикът й я предал на вторични суровини, а броните и регистрационните табели изхвърлил на сметището.
В крайна сметка за карането с чужди табели човекът бе изправен пред съда и получи глоба от 1200 лева. Решението може да се обжалва.