Русенка обезщети зарязан съпруг, за да получи развод по взаимно съгласие и да се отърве по-бързо от него. Това стана ясно след приключилото дело на бившото семейство в Русенския районен съд, предаде Блиц. Мъжът поискал от нежната си половинка 500 лева месечна издръжка и 8000 лева на ръка, за да даде съгласие за развода. За да не се стига до раздялата по исков ред, жената се съгласила да плати по 5000 лева за всяка година, в която не е живяла със съпруга си. Това прави общо 25 000 лева обезщетение.
А.С. твърдял, че жена му го зарязала и заминала да работи в Италия преди пет години. Според него обезщетението ще го утеши достатъчно за проваления брак. В съда мъжът категорично отказал съпругата му да носи неговата фамилия след развода, за да няма повече нищо общо с нея. Жената обаче искала да си спести смяната на всички документи и съдът приел молбата ?. Така тя ще продължи да носи фамилията на бившата си половинка.
Семейството се разделило, когато избухнала световната финансова криза. Съпрузите се разбрали всеки да тръгне на гурбет и оставили пълнолетните си деца да се оправят сами. В чужбина обаче съпругът ударил на камък и не успял да си намери работа. Когато се върнал в България, неуспехът, самотата и безпаричието съвсем го озлобили и той решил да осребри семейната раздяла.