Закъсал за пари рецидивист прибегнал до нетрадиционна кражба. Докато се разхождал в търговски комплекс „Роял сити център“ на 1 март тази година забелязал, че на стълбището има поставени на стойка различни по вид пожарогасители. Решил да открадне един от тях, който впоследствие да продаде, и си харесал 9-литров водопенен пожарогасител. Изнесъл го незабелязано от търговския център и го продал в оказион. Успешната сделка го мотивирала да заложи и останалите оставени без надзор, но животоспасяващи при извънредни ситуации пожарогасители.
Така на следващия ден се отбил на два пъти в търговския комплекс. Първо взел 6-килограмов прахов пожарогасител, а след това и пожарогасител с въглероден диоксид. На 8 март продължил с успешните нетипични кражби. Свил 2-килограмов пожарогасител с въглероден диоксид и успешно го изнесъл и продал. Същия ден се върнал за повторен удар и взел един прахов пожарогасител от 6 килограма. Тръгнал да го изнася, но този път бил засечен от охранител в търговския център, който набързо повикал полицията. 
За петте идентични кражби на пожарогасители за общо 210 лева съдът на първа инстанция сметна, че рецидивистът заслужава наказание под минималното, което законът предвижда. Затова го осъди на 1 година строг затвор. Присъдата може да се обжалва.