- Г-н Балтаджиев, „Локомотив“ (Русе) пак е комплексен първенец. Доволни ли сте и може ли още по-добре?
- Комплексни първенци сме вече за пета поредна година, което наистина е добре. Ще използвам случая да поздравя за този успех всички състезатели и да благодаря за добрата работа на треньорите Евгени Недев, Димитър Атанасов, Константин Велков и Гинка Павлова и на селекционера на клуба Цветан Василев. Но, разбира се, може и още по-добре. Тази година спечелихме общо 52 медала във всички възрасти, но основният принос беше на мъжете и жените. Те донесоха на клуба 29 медала - 11 златни, 9 сребърни и 9 бронзови. Планираме догодина да разширим основата на пирамидата, като привлечем повече подрастващи. 

- Колко повече?
- Сега имаме около 60 деца, трябва да ги увеличим с поне още 10. Тази година имахме добър прием в спортното училище, вкарахме десет човека. Догодина искаме да са 14.

- Има ли кандидати да тренират кану-каяк?
- Търсим ги. 

- Тази година като че ли не беше толкова успешна за клуба в международен план?
- Това е другото направление, в което ще увеличим усилията си. Тази година имаме само едно четвърто място на европейското за юноши на Робърт Първанов, Камен Тончев и Пламен Ангелов с четворката кану и едно девето на Даниел Велков при младежите.

- Планирате ли привличането на още някой професионален състезател?
- Даниел Велков, Даниела Недева, Валиан Бъчваров, Кристиан Душев и Беренике Фалдум са професионалните ни състезатели, които са и в националния отбор. Те изнасят основната тежест и са с най-голям принос за първото място на „Локомотив“ в комплексното класиране. Планираме да предложим професионални договори на няколко подрастващи състезатели, които преминават при младежите. Може да привлечем и някое утвърдено име, но е още рано да коментирам този въпрос.

- Накрая да задам дежурния въпрос за Гребната база. Приключи ли ремонтът й вече?
- Готова е. Помещенията са ремонтирани, сменени са  дограма, фаянс, всичко е много добре. Очакваме до няколко дни да бъде официално предадена на клуба, поне такива уверения имаме. Искам да благодаря на Общината в лицето на Пламен Стоилов, както и на депутата Пламен Нунев, че този дългогодишен проблем най-после бе решен. Сега ще търсим средства за обзавеждане и оборудване на базата, но за един европейски град на спорта вярвам, че такива ще се намерят.