20-годишният Атанас П. чу вчера присъда от 1 година затвор за системното си и демонстративно каране, без изобщо да има шофьорска книжка, което често било съпроводено и с алкохол в кръвта. Наказанието е само на първа инстанция и вероятно ще бъде обжалвано.
Това е трето осъждане за еднотипни погазвания на закона от страна на младия любител на скоростите. Първо той е бил наказван за натискане на газта, без да има книжка, след това отново бил засечен да върти волана, като дори бил подпийнал. Последно на 29 май тази година във Ветово полицаите го хванали да шофира след обръщане на няколко чашки. Опитният в нарушенията младеж обаче се изхитрил - отказал да бъде тестван за алкохол и с дрегер, и с кръвна проба. А за алкохолното му сядане зад волана свидетелстваха единственото полицаите, които преценили, че Атанас е видимо пиян. 
Куриозното е, че на същата дата - 29 май, срещу младежа е започнало поредно разследване след хващането му да кара, без да е правоспособен. Освен това има данни, че Атанас се занимава усърдно и с други престъпления, тъй като срещу него в различни градове на страната има три висящи дела за измами.
За страстта на ветовчанина към шофьорлъка, макар и без книжка, а и след замайване покрай обърнатите чашки, призна и адвокатът на Атанас по време на обсъждане на мярката му за неотклонение. Юристът обаче подчерта, че досега любителят на скоростите никога не е причинявал катастрофа, нито каквито и да е материални щети или ранени хора. Опасният нарушител първоначално бе задържан под стража, но след като обжалва мярката си, съдиите окончателно го пуснаха под домашен арест.
Дали заради безстрашието или липсата на контрол и адекватни мерки срещу престъпленията по пътищата, дали заради модата да въртят гуми на стар, но иначе немски автомобил и да се чувстват като герои от „Бързи и яростни“, младите пияни водачи, които карат без книжка и не се съобразяват с пътните правила, се превърнаха в новите престъпници. Макар за катастрофите с фатален край да се говори ежедневно, а нередовните шофьори и автомобили да са видими, по всичко личи, че не е намерен начин да се противодейства на новата вълна убийци.