Единадесета жертва от началото на годината взе пътят Русе-Бяла, наречен преди време от областния управител Стефко Бурджиев „гробището на България“. Това е 30-годишна жена от Тутракан, загинала при изпреварване в района на Гара Бяла.
Така по традиция мрачната статистика за най-опасната пътна отсечка в страната става още по-черна - на всеки 25 дни там се прекършва по един живот. Четири пъти повече - над 40 души, са ранените, чиято съдба също сменя посоката си след катастрофите. 
Поредната трагедия е станала в 18.15 часа в понеделник на прав участък след Гара Бяла. Загиналата В.Г. предприела изпреварване на кола в посока Бяла с опела си, но срещу нея идвал камион „Ивеко“ с русенска регистрация, управляван от 51 мъж от благоевградското село Аврамово. Той опитал да се изтегли на банкета, за да освободи място за разминаване и дори се качил на мантинелата, но това не предотвратило удара. В.Г. го блъснала челно и издъхнала на място. Пробата за алкохол на шофьора на камиона е отрицателна.
Поредната жертва е от Тутракан и наскоро е купила колата от възрастен мъж от Силистра, но прехвърлянето още не било извършено. Тя има книжка от 7 години и досега няма други нарушения. 
Контрол
176 нарушения са констатирани от КАТ на територията на Русе и региона през миналата седмица. Издадени са 68 фиша и 93 акта. Без книжки са заловени 14 мъже, а други двама са карали пияни. От мобилните и стационарни камери са издадени 233 фиша. За неправилно пресичане е глобен един пешеходец. Двама велосипедисти пък са санкционирани за минаване на червена светлина на светофари.