Баскетболистките на „Дунав 8806“ започват първенството 2015/2016 г. с домакински мач срещу „Берое“ (Стара Загора), научи „Утро“. Мачът е от 18 часа в зала „Дунав“. Във втория кръг възпитаничките на Георги Божков гостуват на „Септември 97“ в София. 
Както и досега „сините феи“ ще играят домакинските си срещи от шампионата в старата зала „Дунав“. Както обясни президентът на клуба Красимир Трифонов, тя е предпочетена пред новата „Булстрад Арена“ заради несравнимата атмосфера по време на мачовете, която в огромната нова зала трудно би се получила. „Дунав 8806“ обаче ще играе срещите си от евротурнирите в „Булстрад Арена“, която е лицензирана за състезания от такъв ранг. „Досега ни правеха компромиси заради залата, но при наличието на лицензирана нова вече няма как“, обясни Трифонов.
В женското баскетболно първенство тази година участват 8 отбора - „Дунав 8806“, „Нефтохимик 2010“, „Хасково 2012“, „Монтана 2003“, НСА, „Септември 97“, „Берое“ и „Левски 2014“. Преди старта му старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков е решил да не организира контролна среща тази седмица, за да могат някои леки контузии на момичетата да отшумят в следващите дни и те да са напълно готови.
В края на този месец започват и мачовете в група D на турнира Еврокъп. На 29 октомври русенският състав гостува на Истанбулския университет, а „Люлео“ посреща „Енергия“.