Нашият слоган „Истинските решения“ може да е факт в Русе - градът, който е перла в короната на България и прословут със своите демократични ценности. Това заяви в Русе председателят на предизборния щаб на Реформаторския блок, зам.-председател на „България на гражданите“ и депутат Найден Зеленогорски по време на откриването на предизборната кампания на блока в Русе. Пред Доходното здание снощи бяха представени кандидатът за кмет на реформаторите Галин Ганчев, както и всичките 51 кандидати за общински съветници начело с д-р Теодора Константинова.
Листата е съставена от изключително интелигентни, почтени и образовани хора, които са професионалисти в своята сфера. Затова се надявам след местните избори да се поздравим с победа, а не с добър резултат, заяви зам.-председателят на СДС и депутат Румен Христов. Той откри символика в това, че на предходните избори блокът е бил под номер 7, а сега за него ще се гласува с номер 17. Затова пожела спечелване на 17 места в Общинския съвет като призова всички симпатизанти и съмишленици да бъдат активни на 25 октомври.
Ако спечеля изборите, няма да има нито една обществена поръчка, която да не е прозрачна и да не се знае коя фирма я е спечелила. Стискаме палци един десен кандидат да управлява града, заяви кандидатът за кмет Галин Ганчев. Той обърна внимание на важността на икономическото развитие и заяви, че ще работи за създаването на втори индустриален парк в западната част на града, който ще е обособен за високотехнологични и иновационни производства. Ганчев бе категоричен, че ще заложи на обособяването на центрове по кварталите, а на  асфалтиране няма да се радват само улиците в централната градска част. 
С кандидатите на Реформаторския блок можем да постигнем много. Ние сме първопроходци в съдебната реформа, в борбата с корупцията, все пак блокът създаде този закон, заяви Ганчев.
В центъра на нашите приоритети са хората, техният живот, спокойствие, образование и отдих. Но, за да се постигнат тези цели са необходими условия, които се постигат с компетентни, честни и принципни общински съветници. Доказали сме се, че сме несломими и не навеждаме глава пред несправедливостта и ще продължим да сме такива, за да не поглеждаме към онази Европа, а да си останем в нашата Европа и нашия град, заяви водачът на листата за общински съветници д-р Теодора Константинова.