„Форд Фокус“ се запали на кръстовището между кварталите Дружба и „Чародейка“ вчера минути преди 8 часа. 54-годишната шофьорка успя да спре веднага и да напусне колата заедно с възрастната си майка.
Първи на помощ се притекли работници от приключилия гастрола си в Русе цирк „Балкански“, които в това време прибирали инвентара. С техния противопожарен автомобил те загасили пламъците и спасили двигателя и гумите. Цялото купе отвътре, тавана и задната врата обаче са изгорели напълно.
Само един шофьор спря да помогне, но пожарогасителят му отказа, останалите минаваха безучастно и гледаха настрани, възмущаваха се артистите.
Слизах от „Дружба 3“ и пуснах климатика, тъй като прозорците на колата се замъглиха. Малко преди кръстовището в купето започна да се появява дим, завих към „Чародейка“ и спрях. Веднага след това  огънят лумна, обясни водачката Даниела, която водела майка си на преглед в ДКЦ 2. Тя благодари на работниците от цирка, които с бързите си действия спасили автомобила от пълно унищожение.